Tagtik

Vaccinatietempo daalt opnieuw in Brussel

De voorbije week kregen ongeveer 9.700 extra Brusselaars een eerste prik met een coronavaccin. Dat is minder dan de week daarvoor, toen het er nog 9.900 waren.

Steeds minder Brusselaars laten zich vaccineren in de vier vaccinatiecentra, bemerkt Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie. “We zien gelukkig dat die daling is gestabiliseerd sinds vorige week woensdag, met de aankondiging van een Covid Safe Ticket,” stelt Neven bij Bruzz. Toch heeft de aankondiging van de invoering van een coronapas op restaurant of café er alsnog niet voor gezorgd dat er opnieuw meer Brusselaars achter een coronaprik kwamen. De lokale vaccinatieposten winnen wel aan belang. Die zijn nu goed voor een derde van alle vaccinaties in Brussel. De gezondheidsinspectie hoopt dat het vaccinatietempo binnenkort weer stijgt door extra acties in Brusselse scholen en universiteiten.

De vooropgestelde vaccinatiegraad van 65 procent tegen eind oktober lijkt in Brussel alvast een bijzonder moeilijke opdracht te worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren