Tagtik

"Geen verdere versoepelingen in Brussel"

In Brussel en Wallonië verandert er voorlopig niets aan de coronamaatregelen, in tegenstelling tot Vlaanderen, waar er vanaf 1 oktober vergaande versoepelingen van de coronamaatregelen worden doorgevoerd.

In Brussel en Wallonië is de coronasituatie immers nog niet gunstig genoeg voor versoepelingen. Premier De Croo benadrukt dat het niet goed gaat in de hoofdstad. “In een aantal Brusselse gemeentes ligt de vaccinatiegraad lager dan 50 procent. Dat is onaanvaardbaar. Het is dan ook een goede zaak dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het Covid Safe Ticket ruimer gaat inzetten.”

“Daar waar de vaccinatiegraad lager ligt, gaan de cijfers achteruit”, benadrukt De Croo. “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden. Onze intensieve zorg is een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet-gevaccineerd zijn. En we kunnen als samenleving niet aanvaarden dat er mensen zijn die anderen vrijwillig ziek maken”, klinkt het scherp.

"We gaan wel het Covid Safe Ticket invoeren in onder meer de sport- en horecasector", reageert Rudi Vervoort (PS), de Brusselse minister-president. ."Er zijn al enorme inspanningen gedaan om de vaccinatiegraad omhoog te brengen, maar er is nog steeds heel veel werk. Dat heeft ook te maken met de stedelijke context van Brussel. We doen een beroep op de verantwoordelijkheidszin van onze burgers. Vrijheid omvat ook een aspect van gelijkheid en wie zich niet laat vaccineren, verhindert de terugkeer naar het normale leven voor de ander. Voorlopig komen er dus geen verdere versoepelingen in Brussel."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren