Tagtik

Komt er zware Brusselse covidgolf in winter?

De experts van de GEMS die het Overlegcomité advies verlenen, blijven bezorgd over de evolutie van de coronasituatie, vooral in Brussel. Ze zijn nog geen voorstander van het afschaffen van de mondmaskerplicht.

Vooral in Vlaanderen, waar de vaccinatiegraad hoog ligt, wordt gepleit voor een felle inperking van de mondmaskerplicht, bijvoorbeeld tot het gebruik op het openbaar vervoer. Met de winter voor de deur vinden de experten van de GEMS dat het mondmasker nog altijd moet worden gedragen in bijvoorbeeld openbare gebouwen en op de werkplek.

De experten vrezen vooral een zware coronagolf in de winter in Brussel. "In Brussel en in andere steden met lagere vaccinatie kan een impact volgen die nog hoger is dan deze van de derde golf," aldus een rapport van de GEMS voor het Overlegcomité dat De Morgen kon inkijken.

De GEMS geeft de regering het advies om een noodplan uit te werken voor het geval dat de coronasituatie zou verergeren, met onder meer een herinvoering van verplicht telewerken, een mondmaskerplicht voor scholen en een uitbreiding van de coronapas.

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren