Tagtik

Kamala Harris houdt een troef achter de hand

Hij is een “manusje-van-alles”, een rechterhand die, zoals het mediakanaal La Dépêche opmerkt, de perfecte aanvulling is op de “Harris”-puzzel en mensen voor zich heeft gewonnen met zijn atypische achtergrond.

Tim Walz was tijdens het debat op 1 oktober tegen zijn rivaal J.D. Vance uiterst sereen. Hij zei zelfs dat hij “uitkeek” naar deze verbale confrontatie. De running mate van Kamala Harris, een 60-jarige man uit het Midwesten, is een voormalig soldaat, leraar en coach die snel de harten van de Democraten heeft veroverd.

Maar wie is Tim Walz?

Een “everyman” van bescheiden afkomst, een legerveteraan die goed naar boeren luistert. Een man die in staat is om de landelijke wereld te verenigen en zo het resoluut stedelijke profiel van de Californische kandidaat aan te vullen, aldus het mediakanaal La Dépêche.

De jonge Tim, geboren in Nebraska, bracht vele zomers door op de familieboerderij. Op 17-jarige leeftijd ging hij bij de National Guard en op zijn 24e trok hij zijn uniform uit om zich aan het lesgeven te wijden. Hij floreerde bijna 20 jaar als leraar en ook als American football coach op een middelbare school. Zijn inspiratie haalde hij uit zijn leerlingen, die hem sterk aanmoedigden om de politiek in te gaan. 

Van 2006 tot 2018 was hij lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. In 2019 werd hij gouverneur van de staat Minnesota. Als fervent jager, maar op de zwarte lijst gezet door de wapenlobby, is Tim Walz nog steeds een leraar in hart en nieren en deelt hij graag. Tijdens zijn inleidende toespraak aarzelde hij niet om zijn toehoorders in vertrouwen te nemen over de strijd van hem en zijn vrouw om een kind te krijgen en legde hij uit door welke hel zij gingen met vruchtbaarheidsbehandelingen.

(PP with Manon Pierre - Source : La Dépêche - Illustration : picture alliance / Captital Pictures | - )

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren