Tagtik

Pfizer mikt op derde prik

Farmabedrijven Pfizer en BioNTech zijn van plan om goedkeuring aan te vragen voor een derde vaccindosis. Uit eigen kleinschalig onderzoek blijkt immers dat een derde prik van het bestaande coronavaccin, ook wel booster genoemd, niet alleen veilig is, maar dat het aantal antilichamen er ook vijf tot tien keer door verhoogt in vergelijking met de niveaus na de oorspronkelijke dosissen. De booster zou zes à acht maanden na de tweede dosis worden toegediend.

Daarnaast werken de farmabedrijven ook aan een nieuwe versie van het vaccin tegen de besmettelijkere deltavariant. Intussen plant Pfizer ook testen op proefpersonen, naar verwachting vanaf augustus, met een aangepast vaccin dat specifiek extra bescherming moet bieden tegen de deltavariant.

Eens verdere resultaten bekend zijn, plant Pfizer naar verwachting in augustus noodgoedkeuring voor gebruik te vragen aan het geneesmiddelenagentschap van de VS, de FDA. Het bedrijf is naar eigen zeggen ook al in gesprek met de regulator in de Europese Unie over de nieuwe resultaten. Pfizer en BioNTech verwachten in de komende weken de gegevens voor te kunnen leggen en goedkeuring aan te vragen aan het Europese geneesmiddelenagentschap (EMA).

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren