Tagtik

Nog 210 coronapatiënten op intensieve zorg

Momenteel liggen nog 210 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorgen van de Belgische ziekenhuizen. Het aantal ziekenhuisopnames daalt op weekbasis met -13 procent. Dat blijkt uit de recentste gegevens van het coronadashboard van Sciensano.

Tussen 17 en 23 september werden per dag gemiddeld 52,0 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een daling met -13% op weekbasis. Momenteel liggen er 662 coronapatiënten in het ziekenhuis (-7% op weekbasis), van wie 210 op een afdeling intensieve zorg (-1% op weekbasis). 121 van hen moeten worden beademd (+0% op weekbasis).

In de periode tussen 15 en 21 september stierven per dag gemiddeld 5,7 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een daling met -22% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 15 en 21 september werden elke dag gemiddeld 2.020 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een stijging met +1% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 4,6% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 0,88.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren