Tagtik

Aanhouding Sven Pichal: "Wellicht ernstige feiten"

Sven Pichal, radiopresentator van 'De Inspecteur' op Radio 2, zit in de cel. Hij werd donderdag opgepakt in een onderzoek naar het bezit en het verspreiden van kinderporno. Donderdagavond werd hij opgepakt, vrijdag verscheen hij voor de onderzoeksrechter en werd hij naar de gevangenis van Turnhout gebracht.

Bij HLN Live meldde VTM Nieuws-journalist Rob Van herck dat het wellicht om ernstige feiten gaat. Dat maakt hij op uit het feit dat Pichal al enkele dagen in de gevangenis zit. In afwachting van een verschijning voor een raadkamer blijft een verdachte alleen maar in de cel bij gevaar voor recidive, vluchtgevaar, gevaar voor openbare veiligheid of als er sprake is van collusie.

Vooral die 'collusie' is volgens de journalist belangrijk: "Er zouden meerdere verdachten opgepakt zijn. Die collusie betekent dat Sven Pichal mogelijks met die andere verdachten zou kunnen overleggen of zou kunnen afspreken om mogelijk bewijsmateriaal te vernietigen."

Dat Pichal in de cel zit, wijst er volgens de journalist dan ook op dat het wellicht om een grootschalig onderzoek (wat ook VRT NWS eerder al meldde) en/of om ernstige feiten gaat.

(HL/Source: HLN, Nieuwsblad, VRT NWS/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren