Tagtik

Donald Trump beschuldigd van poging tot staatsgreep

Sluit het net zich stilaan rond oud-president Donald Trump of komt hij net zoals steeds ook weg met zijn rol in de bestorming van het Capitool in de VS?

Op het moment van de bestorming was duidelijk dat Joe Biden de winnaar was van de verkiezingen, maar Trump hield vol dat er op grote schaal was gefraudeerd.

Tijdens een speciale hoorzitting over de Capitoolbestorming van 6 januari 2021 in Washington zei Bennie Thompson, de Democratische voorzitter van de commissie die de bestorming onderzoekt, dat toenmalig president Donald Trump de betogers heeft aangemoedigd in hun daden. “Het geweld was geen ongeluk, maar Donald Trumps laatste poging om overeind te blijven”, zei Thompson. De voorzitter van de commissie noemt het duidelijk een 'poging tot staatsgreep' van Trump. Ook de Republikeinse vicevoorzitster van de onderzoekscommissie Liz Cheney is overtuigd van de intenties van Trump. Zij heeft het over een "uitgekiend plan" om de verkiezingsuitslag te veranderen.

De komende weken zijn er meer hoorzittingen gepland om de onderzoeksresultaten te presenteren. De commissie zou naar verluidt een zevenpuntenplan onthullen waarmee Trump met voorbedachten rade een machtsgreep wilde plegen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren