Tagtik

Doodsoorzaak bekend van 21 mensen in 'café des doods'

Eind juni zijn 21 cafégangers op mysterieuze wijze om het leven gekomen in een bar in Zuid-Afrika.

De slachtoffers zouden gestikt zijn op de dansvloer van de bar. Dat blijkt nu uit het toxicologisch onderzoek. Nabestaanden van de slachtoffers trekken deze piste echter in twijfel.

De dramatische gebeurtenis speelde zich af in Enyobeni Tavern, een pub in township Scenery Park in de stad Oos-Londen, aan de zuidkust van Zuid-Afrika. De meeste slachtoffers waren minderjarigen.

Volgens verschillende getuigenissen in de Zuid-Afrikaanse media zouden de aanwezigen gestikt zijn omdat er veel te veel mensen aanwezig waren in het danscafé. Terwijl feestgangers uit de bar wilden vluchten, probeerden anderen zich nog naar binnen te wurmen. Tijdens de chaos die ontstond besloten buitenwippers echter om de deur te sluiten, waarna twee ramen werden ingeslagen om te ontkomen. Bij het openen van de deur werden 21 levenloze lichamen gevonden. Uit de autopsierapporten zou echter ook blijken dat in de onderzochte lichamen sporen van methanol werden aangetroffen, een giftige stof die gebruikt wordt bij de productie van schoonmaakmiddelen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren