Tagtik

'Druk neemt toe op moordverdachten Nederlandse journalist'

Misdaadjournalist Peter De Vries is donderdag op 64-jarige leeftijd bezweken aan zijn verwondingen. Hij werd op dinsdag 6 juli neergeschoten vlak bij de studio van tv-zender RTL in Amsterdam waar hij te gast was. De 64-jarige Nederlander vocht sindsdien voor zijn leven in het ziekenhuis, maar overleed alsnog op 15 juli.

Er werden vanop korte afstand vijf schoten gelost, waarvan één in het hoofd. Binnen het uur na de aanslag slaagde de Nederlandse politie erin twee verdachten op te pakken.

De twee mannen die verdacht worden van de moordaanslag op de Nederlandse journalist Peter R. de Vries (64), zijn Kamil E., een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit, en Delano G., een 21-jarige Rotterdammer. De 21-jarige rapper uit Rotterdam zou de schutter zijn, terwijl de Pool de vluchtwagen bestuurde. De Pool werd ook gezocht in zijn thuisland, waar een arrestatiebevel gold wegens diefstallen en berovingen.

Beide mannen zullen maandag voor de raadkamer van de rechtbank Amsterdam worden gebracht. Het Openbaar Ministerie wijzigt de aanklacht van poging tot moord in moord omdat Peter De Vries donderdag is bezweken aan zijn verwondingen. Drie rechters buigen zich maandag onder meer over de verlenging van het voorarrest van de verdachten. De verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij op hun advocaat na geen contact mogen hebben met de buitenwereld.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren