Tagtik

Victor Campenaerts stapt over naar Visma-Lease a Bike

Victor Campenaerts heeft een nieuw avontuur gevonden bij Visma-Lease a Bike, zo maakte het Nederlandse team maandag bekend.

De 32-jarige Belg, specialist in het tijdrijden en tweevoudig Europees kampioen in deze discipline (2017 en 2018), tekende een contract voor drie jaar bij de ploeg waar hij eerder in 2016 en 2017 al voor reed toen het nog bekend stond als Team LottoNL-Jumbo. Hij verlaat daarmee Lotto-Dstny, waar hij de afgelopen drie jaar actief was.

“We kennen Victor natuurlijk nog goed van zijn vorige periode bij de ploeg en hebben nadien altijd goed contact gehouden,” zei sportief directeur Grischa Niermann in een officiële verklaring. “Hij is een heel sterke renner met bovendien een goede tijdrit in de benen, dat heeft hij deze Tour de France opnieuw bewezen. Inmiddels is hij ook een zeer ervaren renner die bekendstaat om zijn zoektocht naar innovaties. Die ervaring kunnen we goed gebruiken.”

Campenaerts heeft zijn ambities voor de komende jaren duidelijk uitgesproken. “Mijn ultieme doel is om ooit de Tour de France te winnen. Zelf kan ik dat niet, maar ik kan wel een succesvol onderdeel zijn van het team dat die zege behaalt.”

Dit seizoen behaalde Campenaerts zijn eerste overwinning in de Tour de France door de 18e etappe te winnen na een lange ontsnapping. De 32-jarige Belg staat bekend als een offensieve renner die niet bang is om vroeg aan te vallen. In 2021 won hij ook al een etappe in de Giro d’Italia.

(Tom Lacaille/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren