Tagtik

Gebruikte Poetin dubbelganger voor bezoek aan Marioepol?

Russisch president Vladimir Poetin is afgelopen weekend met een helikopter naar de verwoeste Oekraïense stad Marioepol gereisd. Maar ging het wel echt om Poetin?

Poetin ging op 'werkbezoek' in de havenstad bij de Zee van Azov, in de regio Donetsk. Vervolgens maakte hij een rondrit in de stad en sprak hij met inwoners. Het gaat om de eerste keer sinds het begin van de Russische invasie van Oekraïne in februari vorig jaar dat Poetin naar bezet gebied in het buurland trok. Na zijn bezoek aan Marioepol reisde Poetin verder naar Rostov aan de Don, vlak over de grens in Rusland. Daar bezocht hij het commandocentrum van de Russische strijdkrachten in Oekraïne en had hij een ontmoeting met de legerleiding.

Twijfel omtrent dubbelganger
Poetin reed zelf met de wagen door het platgebombardeerde en veroverde Marioepol. Hij stopte geregeld om burgers te ontmoeten en een praatje met hen te slaan. Het lijkt echter allemaal in scène te zijn gezet voor het oog van de Russisch gezinde camera's.  ’Allemaal leugens, allemaal show’, riep een vrouw vanop de achtergrond plots. Op social media laaien de geruchten trouwens opnieuw op dat Poetin voor zijn bezoek aan Marioepol een dubbelganger gebruikte. Vooral de terugwijkende kaaklijn van de man in de video doet de wenkbrauwen fronsen bij heel wat amateurspeurders. Hard bewijs voor een stand-in is er echter niet. 

Kyryll Budanov van de Oekraïense inlichtingendienst stelde op de Oekraïense televisie dat Poetin minstens drie dubbelgangers gebruikt. In The Daily Mail zegt hij dat ze allen plastische chirurgie hebben ondergaan om er hetzelfde uit te zien.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Daily Mail/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren