Tagtik

'Gezochte ex-militair is geneutraliseerd'

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin maakt bekend dat de 29-jarige ex-soldaat waarna een klopjacht was in de Franse Dordogne gevonden is. Terry Dupin werd na een zoektocht van 36 uur in Lardin-Saint-Lazare in de Dordogne “geneutraliseerd”.

"Bedankt aan de gendarmes en alle gemobiliseerde staatsdiensten voor hun beslissende actie", reageerde minister Darmanin. Volgens een bron dicht bij het onderzoek, raakte de man “gewond door kogels” bij een vuurgevecht met de politie. De 29-jarige ex-militair is nu in handen van de brandweer en de hulpdiensten voor medische behandeling.

De Fransman werd reeds vier keer veroordeeld voor geweld op zijn ex-partner. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag ging de ex-militair echter toch nog naar het huis van zijn ex. De zwaarbewapende ex-militair schoot vervolgens op enkele agenten die waren opgeroepen voor familiaal geweld. Daarna sloeg hij op de vlucht, hij verschanste zich in een steil, rotsachtig, bebost en moeilijk toegankelijk gebied van ongeveer vier vierkante kilometer. Elite-eenheden van de gendarmerie (GIGN) van Toulouse en Satory, uit de regio van Parijs, en meer dan 300 gendarmes en hondenbrigades, ondersteund door ten minste zeven pantservoertuigen en zeven helikopters, zijn er dus maandag in geslaagd hem te lokaliseren en neutraliseren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren