Tagtik

Groen licht voor Oekraïne om nieuwe doelen te treffen

Volgens Bloomberg stuurt Noord-Korea binnenkort een tweede groep militairen naar Rusland die volgens de Amerikanen een potentieel doelwit worden als ze Oekraïne aanvallen.


Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten melden dat de eerste groep van 1.500 Noord-Koreaanse soldaten van de speciale strijdkrachten al aan het trainen is in het oosten van Rusland. In totaal worden er ongeveer 10.000 soldaten verwacht. 


Sinds augustus vorig jaar heeft Pyongyang ongeveer 8 miljoen granaten richting Rusland gestuurd. De Russische Federatie heeft in de oorlog tegen Oekraïne gebruik gemaakt van ballistische raketten en antitanksystemen van Noord-Koreaanse makelij.


"Als Noord-Koreaanse militairen worden ingezet om te vechten in Oekraïne, dan zijn dat legitieme doelwitten", aldus John Kirby, woordvoerder van het Witte Huis. "Het Oekraïense leger zal zich op dezelfde manier verdedigen tegen Noord-Koreaanse soldaten als tegen Russische soldaten. Met andere woorden, de mogelijkheid dat Noord-Koreaanse troepen gedood of gewond worden is extreem hoog."

(HL with AmBar/Source: Bloomberg/Photo: Filip Andrejevic/Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren