Tagtik

Laatste waarschuwing voor Noord-Korea

Zuid-Korea heeft de Russische ambassadeur in Seoel ontboden om de “onmiddellijke” terugtrekking te eisen van Noord-Koreaanse troepen die momenteel in Rusland trainen.

Volgens Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten zijn er al ongeveer 1.500 Noord-Koreaanse soldaten, waaronder een aantal van de speciale strijdkrachten, in Rusland.

Tijdens een ontmoeting met de Russische ambassadeur Georgiy Zinoviev veroordeelde de Zuid-Koreaanse vice-minister van Buitenlandse Zaken Kim Hong-kyun deze actie en waarschuwde hij dat Seoel zou reageren met alle beschikbare maatregelen.

De ambassadeur zei dat hij de bezorgdheid van Zuid-Korea zou doorgeven, maar stelde dat de samenwerking tussen Rusland en Noord-Korea in overeenstemming is met internationale wetten.

Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, verklaarde dat de samenwerking tussen Pyongyang en Moskou niet gericht is op een derde land en voegde eraan toe dat niemand zich zorgen hoeft te maken.

Verschillende Zuid-Koreaanse media melden dat naar verwachting 12.000 Noord-Koreaanse soldaten zullen worden ingezet aan het Oekraïense front.

Moskou en Pyongyang hebben hun samenwerking de afgelopen maanden versterkt. Afgelopen juni ondertekenden de twee landen een wederzijdse defensieovereenkomst.

(SR and QG for Tagtik/Source: BBC/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren