Tagtik

“Allemaal idioten”: volgens Poetin had de oorlog veel eerder kunnen eindigen

Opnieuw benadrukt de baas van het Kremlin dat de oorlog veel eerder had kunnen eindigen als Oekraïne niet “alle overeengekomen overeenkomsten in de prullenbak had gegooid”.

Afgelopen dinsdag benadrukte Vladimir Poetin tijdens zijn toespraak voor de lokale autoriteiten in Moskou dat de oorlog al lang geleden had kunnen stoppen. Al anderhalf jaar geleden, om precies te zijn, tijdens de gesprekken in Istanbul in 2022. Sterker nog, Moskou en Kiev waren het toen ‘over alles eens’, stelt Poetin. En datzelfde liedje blijft Poetin opnieuw en opnieuw afspelen... 'Oekraïne is verantwoordelijk voor zijn lot, het land weigerde te onderhandelen.' Poetin verzekert dat de belangrijkste onderhandelaar van

Oekraïne een document heeft ondertekend waarin alle overeengekomen afspraken zijn vastgelegd, een document dat hij in zijn bezit heeft.
“Ze hebben ons alleen verteld dat we enkele signalen moesten geven dat Rusland echt van plan was deze problemen vreedzaam op te lossen, dat we onze troepen uit Kiev moesten terugtrekken, wat we ook hebben gedaan. Een dag later gooiden ze alle arrangementen plots in de prullenbak”, verklaart hij voordat hij eraan toevoegt: “Het zijn idioten, nietwaar?”

En Poetin benadrukt dat Oekraïne duidelijk geen onafhankelijk land is. Volgens het Russische staatshoofd zat Boris Johnson, destijds de Britse premier, achter de weigering om met Moskou te onderhandelen, waardoor Kiev werd aangemoedigd de vijandelijkheden voort te zetten.

(Tagtik/Source: 7sur7Illustration: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren