Tagtik

“Arrestatie van Poetin in buitenland zou gelijkstaan aan oorlogsverklaring”

De Russische ex-president Dmitri Medvedev profileert zich steeds meer in de internationale pers als luidste verdediger van Vladimir Poetin. 

“Stel je voor dat de situatie zich echt voordoet. Een zittend president van een kernmacht komt bijvoorbeeld naar Duitsland, en wordt opgepakt. Wat is dat? Een oorlogsverklaring aan de Russische Federatie”, zei Medvedev naar aanleiding van het internationaal arrestatiebevel dat van kracht is tegen Poetin wegens oorlogsmisdaden in Oekraïne. De Duitse minister van Justitie Marco Buschmann had immers bevestigd dat Duitsland het arrest moet uitvoeren en Poetin in de boeien slaan als hij Duits grondgebied zou betreden. “Is hij zich er eigenlijk van bewust dat dat een oorlogsverklaring is?”, aldus Medvedev. “Of heeft hij nagelaten om zijn huiswerk te maken?”

Medvedev beklemtoonde vreemd genoeg nogmaals dat Oekraïne een deel van Rusland is. Rusland kan volgens de ex-president niet toestaan dat Oekraïne lid wordt van de NAVO, waarmee dan “een militaire operatie tegen Rusland zou beginnen”.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren