Tagtik

“Ik denk dat Poetin weet dat hij het zich niet kan veroorloven om te verliezen”

CIA-directeur William Burns zat in november rond de tafel met het hoofd van de Russische inlichtingendiensten. In een opvallend interview met CBS News deelde hij zijn bevindingen.

Volgens CIA-directeur Burns lijdt de Russische president Vladimir Poetin aan “hubris”, en is hij “te zelfzeker” dat het Russische leger Oekraïne op de knieën kan dwingen. Er zou volgens Burns in het Kremlin een te grote arrogantie leven. In de vergadering met het hoofd van de Russische inlichtingendienst vernam hij dat “dat de overtuiging van Poetin reflecteert dat de tijd in zijn voordeel speelt, dat hij de Oekraïners kan uitputten, dat hij hun Europese bondgenoten kan uitputten, dat uiteindelijk politieke vermoeidheid zal spelen.” Verder benadrukt Burns dat hij denkt dat Poetin de Amerikaanse steun aan Oekraïne grondig onderschat heeft. 

Poetin zal volgens Burns tot het bittere eind strijden, er zit immers niets anders op, benadrukt de CIA-directeur. “Ik denk dat hij er steeds meer van overtuigd is dat hij beter dan wie ook weet wat er op het spel staat voor Rusland”, zei Burns. “Daarom is hij momenteel van mening dat hij misschien nu niet kan winnen, maar dat hij het zich niet kan veroorloven om te verliezen. Dat is zijn overtuiging.”

(Skwadra by Tagtik/Source: CBS News/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren