Tagtik

“Moldavië is volgende slachtoffer in oorlog die Westen heeft ontketend”

Moldavië wil lid worden van de Europese Unie, maar dat is niet naar de zin van Rusland.

Het Oost-Europese land kreeg in juni 2022 de status van kandidaat-lidstaat. En de EU-landen benadrukten nog dat ze Moldavië onvoorwaardelijk zouden blijven steunen op het vlak van veiligheid en economie in afwachting van de toetreding van het land. Maar Rusland bedreigt Moldavië in tussentijd.

“Moldavië is voorbestemd om het volgende slachtoffer te worden van de hybride oorlog die het Westen tegen Rusland heeft ontketend”, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov (73) tijdens de bijeenkomst van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in de Macedonische hoofdstad Skopje. 

Rusland wil dus niet dat Moldavië zelf beslissingen neemt en het Kremlin lijkt er dan ook mee te dreigen het land aan te vallen als het niet naar de Russische pijpen danst.

Moldavië reageert op Russische krachttaal
Het Moldavische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft intussen gereageerd op de uitspraken van Lavrov. “De verklaringen van Rusland maken deel uit van de reeks vijandige acties die de Russische Federatie de afgelopen 30 jaar tegen ons land heeft proberen uit te voeren. Gelukkig kunnen we rekenen op onze westerse partnerlanden die al die tijd aan onze zijde hebben gestaan en ons hebben geholpen om zulke bedreigingen met succes het hoofd te bieden”, klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren