Tagtik

Noord-Korea "klaar om het vuur te openen"

Noord-Korea heeft verklaard dat zijn troepen die aan de grens met Zuid-Korea zijn gestationeerd gevechtsklaar zijn nadat de spanningen tussen de twee buren zijn geëscaleerd.



Pyongyang beschuldigde Seoul ervan onlangs drones boven zijn luchtruim te hebben laten vliegen. Die drones lieten folders naar beneden vallen waarin het propagandaregime in het Noorden werd gehekeld. Zuid-Korea heeft geen commentaar gegeven op de beweringen van zijn buurland.



In een verklaring beval het Noord-Koreaanse ministerie van Defensie zijn grenstroepen klaar te staan om "het vuur te openen".



Deze aankondiging komt op het moment dat Noord-Korea de verbindingsroutes tussen de twee landen heeft opgeblazen. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Eenwording noemde de actie "abnormaal" en zei dat het in strijd was met bilaterale overeenkomsten die bedoeld zijn om de spanningen tussen de twee naties te verminderen.



Vorige week zei Pyongyang dat het alle wegen en spoorwegen die de twee landen met elkaar verbinden zou blokkeren als reactie op de gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid-Korea met de Verenigde Staten. 

Kim Jong-Un sprak ook over plannen om de grondwet te wijzigen om Zuid-Korea formeel als gezworen vijand aan te wijzen.

(PP with QG/Source: Newsweek, The Guardian/Picture: ©  Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren