Tagtik

"Poetin is een gefrustreerde verkrachter"

Op de set van de Franse nieuwszender LCI probeerde Gallagher Fenwick, een senior verslaggever en specialist in internationale kwesties, een psychologische verklaring te vinden voor het gruwelijke gedrag van Vladimir Poetin.

Poetin tegen allen
"Er is een gevaar, maar ik denk dat we moeten beginnen in de logica dat het Poetin is die bang zou moeten zijn. Want er is een risico, maar dat risico wordt gedeeld. Hij moet begrijpen dat hij het moet opnemen tegen 54 landen, 31 in de NAVO en 23 daarbuiten, die Oekraïne helpen", stelt Gallagher Fenwick op LCI.

Nood aan zelfvertrouwen
"We hebben onze angsten ondermijnd met escalerende termen, co-belligentie, enz. Poetin is sterk door onze zwakheden. Ik denk dus dat we moeten beginnen vertrouwen te krijgen en vastberadenheid te tonen."

De obsessie van Vladimir Poetin
"Poetin is een gefrustreerde verkrachter die het maar niet voor elkaar krijgt. Hij is geobsedeerd door het idee van grootte en hij denkt dat voldoening alleen voortkomt uit grootte. Maar wat hij vergeet is dat hij juist met zijn 17 miljoen vierkante kilometer sinds 2014 en met een tienvoudige intensiteit sinds 2022 zijn buurman van 600.000 vierkante kilometer probeert te verkrachten en dat het hem maar niet lukt."

(SR and FM for Tagtik/Source: LCI/Photo: Nguyen Dung via Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren