Tagtik

'Rusland verbrandt dag en nacht lichamen om verliezen te verbergen'

Rusland zou wanhopig proberen om zijn verliezen op het slagveld te verbergen door de klok rond lichamen van gesneuvelde Russische strijders te verbranden. 

Volgens cijfers van de Oekraïense Generale Staf zouden er vorige week gemiddeld 824 Russische doden of gewonden per dag gevallen zijn. Daarmee kende Rusland waarschijnlijk de grootste verliezen sinds het begin van de invasie in Oekraïne, op de eerste maanden na. Volgens de Generale Staf van het Oekraïense leger zouden in totaal al meer dan 139.000 soldaten en huurlingen uitgeschakeld zijn tijdens de oorlog. Dat blijkt uit het recentste overzicht, dat gisteren werd gedeeld.

Volgens de Generale Staf van het Oekraïense leger zou Rusland deze verliezen proberen te verbergen door de klok rond lichamen van gesneuvelde soldaten te verbranden op de Krim. Daar zouden ze gecremeerd worden. Zo zou in het crematorium van het plaatsje Krazna Zorka een “constante rij van militaire voertuigen” voor de deur staan. Die rij is soms tot tien wagens lang. 

(Skwadra by Tagtik/Source: BBC - The Telegraph - HLN/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren