Tagtik

"Terroristen afgereisd naar Europa om aanslagen te plegen"

Britse en Duitse inlichtingendiensten waarschuwen voor terroristen die de voorbije maanden als asielzoekers naar Europa zijn gekomen om er aanslagen te komen plegen. Dat melden Britse en Duitse media.

In Duitsland wordt onderzoek gevoerd naar asielzoekers die recent Duitsland zijn binnengekomen en die concrete plannen hebben om aanslagen te plegen. Volgens de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst blijft de dreiging vanuit het islamisme heel groot. Ook in Oostenrijk zouden op deze manier terroristen het land zijn binnengekomen.

Bij de Britse tabloid Daily Mail staat te lezen dat de Britse inlichtingendiensten weet hebben van 19 asielzoekers, vijf Irakezen, vijf Iraniërs, vier Afghanen, vier Somaliërs en een Libiër, die vermoedelijk terroristen zijn. Omdat hun asielprocedure loopt, kunnen ze niet het land worden uitgezet: ze verblijven nu wellicht in migrantenhotels. Zeven van hen worden actief gevolgd door de Britse politiediensten, vijf van hen zouden banden hebben met Islamitische Staat. 

(HL/Source: Focus, Daily Mail via HLN/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren