Tagtik

Tsjetsjeense leider wil nu ook Duitsland binnenvallen en bezetten

Poetin-bondgenoot Ramzan Kadyrov liet vorige week al verstaan dat hij Polen wil binnenvallen van zodra Oekraïne op de knieën zou zijn gegaan. Kadyrov stelt dat hij ook dat land wil “demilitariseren en denazificeren”. Maar nu richt hij ook zijn vizier op Duitsland, dat volgens hem historisch gezien bij Rusland hoort.

Kadyrov stelt dat de terugtrekking van Sovjettroepen uit het voormalige Oost-Duitsland (DDR) in 1994 een vergissing was. Dat zei hij in een interview op de Russische staatszender ‘Rusland 1'. “We moeten terugkeren, dit is ons territorium”, zegt hij. Kadyrov reageert daarmee bijzonder scherp op de levering van tanks door het Westen, waaronder ook Duitsland, aan Oekraïne. “Alleen door troepen te stationeren in Duitsland zullen de Duitsers hun plaats in de hiërarchie begrijpen”, zei Kadyrov. “Diegenen die verantwoordelijken waren voor de terugtrekking van de Sovjettroepen (zoals oud-president Michail Gorbatsjov, die vorige zomer overleed, red.), hadden gestraft moeten worden als verraders.”

Dat een bezetting van Duitsland zou leiden tot een confrontatie met de NAVO of zelfs een nucleaire oorlog, baart Kadyrov geen zorgen. “We zullen winnen en hen vernietigen”, reageerde hij.

(Skwadra by Tagtik/Source: Rusland 1/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren