Tagtik

Verdachte verijdelde aanslag Miss België vrijgelaten onder voorwaarden

De Brugse raadkamer besliste dinsdagvoormiddag om Peter C. vrij te laten onder voorwaarden. De man mag de gevangenis verlaten, maar moet zich verplicht laten opnemen in een psychiatrische instelling in Beernem. 

De man van 46 uit Lommel werd midden februari net op tijd opgepakt net voor hij een een aanslag wilde plegen op de Miss België-verkiezing in het Proximus Theater in De Panne. De man had zijn daden vooraf aangekondigd via e-mail. De man zou in een mail aan zijn ex-vrouw letterlijk hebben geschreven: “Ik wil een bloedbad aanrichten". Peter C. sprak in zijn verwarde mail aan zijn ex-vrouw over moslims en de Turkse ambassade en vermeldde nog enkele onduidelijke dingen. Over één ding was hij wel heel duidelijk: “Ik wil een bloedbad aanrichten. Dat is mijn doel”. Hij zou de Miss België-verkiezing in Plopsaland De Panne vermeld hebben. De politie kon de man tijdig onderscheppen op de snelweg. De man was toen in het bezit van twee vuurwapens en een kogelwerende vest.

Volgens het federaal parket had de man waarschijnlijk de intentie om een aanslag te plegen tijdens de verkiezing van Miss België. De man zou ontoerekeningsvatbaar zijn. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad - GVA/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren