Tagtik

Vermoordde Amerikaanse soldaat zwangere studente in Beieren?

Er lijkt na 45 jaar een doorbraak te zijn in een oude moordzaak.

In 1978 werd in het Zuid-Duitse Beieren het levenloze lichaam van een 18-jarige jongedame uit Kolitzheim gevonden. Al die jaren bleef het een mysterie wie de zwangere studente om het leven had gebracht. Maar met hulp van DNA-materiaal lijkt de dader van de moord op Cornelia Hümpfer nu te zijn gevonden. Het zou gaan om een inmiddels 69-jarige man uit Nebraska.

De hoofdverdachte was destijds als 24-jarige soldaat gestationeerd in Beieren. De studente werd om het leven gebracht met maar liefst 14 steekwonden in de rug en nek. De Amerikaanse voormalige soldaat Tommy Molina zou de afgelopen jaren meerdere malen in dronken toestand een moord hebben bekend en dat maakte hem verdacht. 

De Duitse studente waarmee de dader een relatie had, was namelijk zwanger van hem en dreigde dit aan zijn toenmalige vrouw te gaan vertellen. Daarop vermoordde de Amerikaanse soldaat haar. 

DNA-match 
Dankzij vooruitgang in de forensische technologie slaagden experts van de Duitse Rijksrecherche erin DNA-sporen op de kleding van Hümpfer te isoleren. Molina, die de afgelopen jaren al in het vizier kwam als verdachte, moest daarop in 2020 bloed afgeven voor het onderzoek. Het leidde tot een match met de sporen van het slachtoffer. Daarop werd de Amerikaanse oud-militair op grond van een internationaal aanhoudingsbevel op 21 juni gearresteerd in Nebraska. Hij wacht nu op uitlevering aan Duitsland.

(Skwadra by Tagtik/Source: ABC News - HLN/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren