Tagtik

Vlaamse die vastzit met 'gestolen' stenen in Turkije: wel degelijk archeologische artefacten

Slecht nieuws voor de Vlaamse vrouw van 28 die Turkije niet uit mag omdat zij bij haar vertrek na haar vakantie betrapt werd met enkele stenen in haar koffer: uit onderzoek blijken de stenen wel degelijk archeologische vondsten te zijn. Tot die conclusie is het Museumdirectoraat van Antalya gekomen.

Op haar vakantie die ze samen met haar vriend doorbracht in Turkije, had de vrouw in een steegje een bijzondere steen gevonden bij een uitstapje naar Manavgat. Op het strand had ze nog twee stenen gevonden. Bij een controle van haar koffer op de luchthaven werd ze tegengehouden op verdenking van diefstal van deze drie stenen.

Uit onderzoek door specialisten blijkt het te gaan om een architectonisch decoratiestuk met twee rozetten erop en twee marmeren stukken van een vloerbedekking. Het is bij wet verboden om dergelijke stenen uit Turkije mee te nemen.

De vrouw moet zich in afwachting van een proces elke maandag melden op het politiecommissariaat van Antalya en mag Turkije niet uit. Op diefstal van archeologische artefacten staat een maximumstraf van 10 jaar cel.

(HL/Source: HLN/Picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren