Tagtik

Wat komt Joe Biden in Brussel doen?

Amerikaans president Joe Biden brengt volgende week een blitzbezoek aan België: volgende donderdag, 24 maart, woont hij de NAVO- en EU-top in Brussel rond de oorlog in Oekraïne bij.

De bijzondere NAVO-top zal gaan over "de Russische invasie in Oekraïne, onze sterke steun voor Oekraïne en de verdere versterking van de afschrikking en defensie van de NAVO", zo kondigde Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, aan.

Met zijn aanwezigheid wil de Amerikaanse president de "ijzersterke toewijding" van de VS aan de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie benadrukken, zo liet het Witte Huis weten.

Volgende week donderdag en vrijdag is er ook een EU-top in Brussel. Op de eerste dag daarvan zal ook president Biden aanwezig zijn.

Dat de president naar Europa komt, is niet toevallig: volgens de woordvoerster van het Witte Huis gelooft de president sterk in een diplomatie met persoonlijke ontmoetingen. Hij wil in Brussel samen met zijn Europese collega's de situatie rond de inval in Oekraïne bekijken.

(Fausto by Tagtik/Source: CNN, Guardian, De Standaard/Picture: Aaron Burden via Unsplash)

Ook dit kan u interesseren