Tagtik

'Westerse leiders moeten wakker worden en Rusland stevig aanpakken'

Op de set van de Franse nieuwszender LCI bekritiseerde Alla Poedie, een internationale consultant, de schuchtere reactie op de komst van Noord-Koreaanse soldaten naar Rusland om de confrontatie met Oekraïne aan te gaan.

Voor de Frans-Oekraïense Alla Poedie is dit dan ook een grote teleurstelling. “Ik vind het een betreurenswaardige reactie, het is niet eens de reactie, iedereen zegt dat ze voorzichtig moeten zijn, ze zijn er al, en dan heb je John Kirby (de Amerikaanse defensiewoordvoerder) die zegt dat als het nog duidelijker wordt, we de situatie zullen bekijken.”

Poedie iziet vooral een serieuze gemiste kans. “Ik weet niet hoe we de Westerse besluitvormers wakker kunnen schudden zodat ze de knoop doorhakken en in ieder geval de laatste stomme verboden op het Oekraïense leger opheffen. Want de Oekraïners zijn klaar, alles is klaar, ze hebben de doelen. Zelensky heeft verschillende keren gereisd, hij heeft alle leiders gezien, hij heeft de plannen gepresenteerd, de kaarten, alle doelen”.

En ze bekritiseerde verder ook de traagheid van de Westerse militaire hulp. “Het Westen had snel moeten reageren, zelfs in 2022 zou de oorlog al voorbij zijn geweest, want als we de bewapening hadden kunnen hebben die we nu hebben, als deze beslissingen al van tevoren waren genomen, dan hadden ze natuurlijk nooit deze uitstorting van geweld, dood en vernietiging gehad”.

(SR and FM for Tagtik/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren