Tagtik

Dit doe je met overschot van stokbrood en pistolets

In het weekend of op speciale dagen mag het eens wat meer zijn dan een ‘gewone boterham’. Het is zowat een traditie geworden om in het weekend het klassieke brood in te ruilen voor pistolets en stokbrood. Het aanschuiven in de file bij de bakker hebben we zeker over voor die knapperige broodjes. Maar wat met die overschotjes? Gooien we die zomaar weg? Zonde, want je kan jouw stokbrood of pistolets van de dag voordien opnieuw knapperig maken.

Stoomoven
Plaats je brood in de stoomoven. De stoom zorgt ervoor dat de binnenkant van het brood weer lekker mals wordt, terwijl de korst door de warmte goed knapperig blijft.

Traditionele oven
Besprenkel het brood vooraf met water en zet het zo’n 10 minuten in de oven op 80°C. Je kan ook gewoon een kommetje met water vullen en samen met je droog brood in de oven zetten. Je broodjes zullen nadien heerlijk smaken.

Invriezen
Je kan je stokbrood of pistolets ook gewoon invriezen. Wanneer je opnieuw zin hebt in je broodjes, neem je ze uit en laat je ze een halfuurtje ontdooien. In tegenstelling tot wat velen denken, zullen de broodjes niet vochtig zijn maar lekker vers smaken.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren