Tagtik

Geniet van je dessert: deze desserts bevatten weinig calorieën

Vakantietijd is tijd om te genieten, om je even helemaal te ontspannen! En daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Mensen die kiezen voor een gezonde levensstijl, zijn gemotiveerd om ook tijdens de vakantieperiode meer te bewegen en op hun voeding te letten. Maar de vele etentjes, en vooral de desserts, vragen om wat inspiratie om deze caloriearm te houden.

Hoofddiëtist Michaël Sels van het UZA geeft in Libelle tips voor smul-desserts met weinig calorieën:
Smokkel er groenten in
Denk eens aan een wortelcake waarbij een deel van de suiker en de boter vervangen wordt door geraspte wortelen. Ook courgette past door zijn neutrale smaak in een zoet gerecht zoals in een courgette-walnotencake.
Een ander soort meel
Vervang de bloem in cake of pannenkoeken eens door haver- of volkorenmeel. Of voor de durvers: kikkererwten- of bonenmeel. Gezonder en glutenvrij.
Ga voor magere melkproducten
Vervang volle melk in rijstpap of pudding door magere of halfvolle melk. Of kies voor een dessert met magere yoghurt of kaas als ricotta. Ook skyr is ideaal in scones of in tiramisu.
3x meer fruit
Vervang in de klassieke viervierden-cake een schep suiker door een schep appelmoes of bananenpuree.
Kies voor sorbet in plaats van roomijs.
Goochel met aroma’s
Vervang de suikers in je dessert door bv. vanille. In rijstpap kan je saffraan, een kaneelstokje of steranijs meekoken, maar ook specerijen als kardemon zijn ideaal voor slanke desserts.
Geniet en ga voor kwaliteit!
Zo is een bol ijs van een supergoed ijssalon uit de buurt uiteindelijk beter voor je gezondheid dan elke dag een cornetto zonder suiker.

(Skwadra by Tagtik/Source: Libelle/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren