Tagtik

Gouden tips voor jouw goede voornemens

Ben jij al bezig met jouw goede voornemens voor 2023? Meer gaan sporten? Eindelijk de stap zetten voor een carrièreswitch? Vaker kiezen voor jezelf? …

Life coach Léon Vastenburg deelt zijn tips bij Coachfinder om goede voornemens om te zetten naar bestaande gewoontes.

Met deze 5 tips maak je die voornemens écht waar:
1. Koppel goede voornemens aan bestaande gewoontes
Wil je meer gaan mediteren, zorg er dan voor dat je zo’n moment inlast voor één van jouw vaste gewoontes zoals eten, slapen, douchen, tanden poetsen … Zo is het makkelijker om jouw nieuw gedrag dagelijks uit te voeren.
2. Stel geen doelen, maar bedenk intenties
Doelen worden nogal makkelijk een tijdje uitgesteld. Intenties zijn zaken waarmee je direct aan de slag gaat. Wat kan je nu al doen aan je goede voornemen?
3. Wees mild voor jezelf
Gemiddeld duurt het 6 weken voordat nieuw gedrag is geïntegreerd. Wees dus niet te streng voor jezelf als je even in een ‘oude gedrag’ vervalt. Verandering heeft tijd nodig.
4. Wees intrinsiek gemotiveerd
Wanneer je jouw drijfveren voor dit goede voornemen kent en je wil het écht diep vanbinnen, dan is deze intrinsieke motivatie de meest duurzame vorm van motivatie. Je wil het, je kan het, je doet het!
5. Doe het samen
Om een goed voornemen vol te houden, deel je dit best met iemand of je doet het samen. Zo voel je je meer verantwoordelijk om het vol te houden. Vraag een goede vriend, je partner, een coach. Deze mensen zijn als een stok achter de deur om aan de slag te gaan.

(Skwadra by Tagtik/Source: Coachfinder/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren