Tagtik

Pannenkoeken anders: de extreme makeover

Gebruik je al jarenlang datzelfde recept voor pannenkoeken? Maar er kan zoveel meer, en anders dan de klassieke pannenkoek. We kennen allemaal het klassieke recept voor pannenkoekendeeg: zelfrijzende bloem, melk, snuifje zout, eieren en boter. Wat spuitwater door het deeg roeren maakt de pannenkoeken luchtiger. Maar je kan deze saaie pannenkoek gemakkelijk pimpen!

Zo maak je die pannenkoek eens wat anders:
Deeg
-vervang de bloem eens door een meelsoort als boekweit, spelt, havermeel …
-voeg wat extra toe aan het deeg: kaneel, speculooskruiden …
-vervang de bloem eens door kwark
Topping
-kies eens aardbeienjam, slagroom, hagelslag, fruit, pindakaas, banaan, boter, choco, ricotta (met bessen), gekruimelde speculoos …
Presentatie
-snijd de opgerolde pannenkoek in kleine stukjes op een leuk bord met satéprikkers of vlaggetjes
Prik eventueel ook een stukje fruit erbij.
-maak regenboogpannenkoeken: kleur deeg met voedingskleurstof in aparte potjes voor verschillende kleuren.
-maak een pannenkoekentaart: stapel de pannenkoeken netjes op elkaar met tussen elke laag een topping. Snijd vervolgens zoals een echte taart.
-puntzak: rol een pannenkoek in de vorm van een kegel en plaats hem in een leuk hoorntje. Vul hem vervolgens met wat je lekker vindt.
-maak een gezichtje van de pannenkoek: doe dit bv. met stukjes fruit. Tip: laat kinderen zelf eens aan de slag gaan!

Smakelijk!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren