Tagtik

"Pintje zal onvermijdelijk duurder worden"

De Brusselse regering neemt maatregelen om de horeca te ondersteunen. Een prijsstijging lijkt echter onafwendbaar.

De stijgende energieprijzen nopen veel uitbaters van cafés en restaurants om hun prijzen te verhogen. Om de horecabedrijven te behoeden voor een faillissement belooft de Brusselse regering steunmaatregelen. Zo komt er een verlaging van de werkgeversbijdragen met zeven procent.

De Brusselse horecafederatie wil nog meer maatregelen, zoals een verlaging van de socialezekerheidsbijdragen voor geregistreerde werknemers en een verlaging van de sociale lasten.

Ludivine de Magnanville, voorzitter van de Brusselse horecafederatie, meldt bij De Standaard dat duurzame maatregelen nodig zijn om de werkgelegenheid te verzekeren in de Brusselse horeca die al veel klappen kreeg na de terreuraanslagen in Brussel, de coronapandemie en nu de energiecrisis.

Volgens De Magnanville is een prijsstijging onvermijdelijk: "Ieder café of restaurant moet voor zichzelf uitmaken welke prijzen ze zullen hanteren. Maar de realiteit is dat alles duurder wordt en dat een pint of een kop koffie drie euro of meer zullen kosten. We steunen de horecazaken daarin."

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren