Tagtik

Slaap jij in bed met de rug naar je partner?

Jullie slaappositie vertelt veel over jullie relatie; of je nu lepeltje-lepeltje ligt, met de ruggen naar elkaar of met de benen verstrengd in elkaar, het kan inzicht geven in jullie relatie.

Back-to-back
Elkaar niet aanraken tijdens het slapen is op geen enkele manier slecht. Slapen jullie met de ruggen naar elkaar toe en ver uit elkaar? Dan behoren jullie tot de meerderheid! Meer dan 27% verkiest deze slaappositie. Koppels die back-to-back slapen, maar elkaar niet aanraken, ervaren genegenheid en vrijheid. Het laat onafhankelijkheid zien en dat jullie beiden zelfverzekerd zijn. Maar jullie voelen zich nog wel verbonden met elkaar.

Lepelen
Dit is een klassieke houding die slechts door 20% van de koppels wordt verkozen. Het is een huid-op-huid positie die emotioneel en fysiek comfort biedt. De partner die de ‘grote lepel’ vormt, neemt een beschermende houding aan tegenover de andere.

Koestering
Wanneer jullie met de rug naar elkaar toe maar kort bij elkaar slapen, betekent dit vaak dat het om een nieuwe liefde gaat. Jullie voelen zich relax en comfortabel in elkaars omgeving.

Beenknuffel
Zijn jullie benen in elkaar verwikkeld of doen jullie aan ‘voetjevrijen’? Dan kan dit betekenen dat een van jullie verlangt naar een seksuele of emotionele band. Benen in elkaar verstrengeld betekent dat jullie levens met elkaar verweven zijn. Jullie functioneren als koppel en bestaan als eenheid.

Hoofd op borst
Bij deze intieme houding slaapt iemand met zijn hoofd op de borst van de partner. Slechts weinig koppels slapen in deze positie. Deze positie toont bescherming en romantiek en wordt vaak verkozen aan het begin van een relatie. Het kan ook een teken zijn van herontdekte of aangewakkerde liefde.

Losse lepel
Koppels die al een lange tijd samen zijn, hebben niet constant dat lichaam-tot-lichaam contact. Deze meer afstandelijke positie zorgt voor een betere slaapkwaliteit. Deze koppels hebben een sterk vertrouwen in elkaar zonder de geruststelling van een constante aanraking.

Zeester
Wanneer een van de twee partners veel ruimte in beslag neemt, dan neemt deze een dominante rol voor zijn rekening. De andere partner neemt een meer nederige rol aan. Ongeveer 3% van de koppels slaapt in deze positie.

Omstrengeling
Jullie liggen met lichaam en gezicht naar elkaar en verstrengeld in een knuffel: dit is de meest intieme slaaphouding. Voor prille geliefden die liefst in elkaar zouden willen versmelten. Omdat deze houding niet zo lang vol te houden is, slapen weinig koppels in deze positie.

Belangrijk is dat jullie een slaappositie vinden die voor jullie beiden oké is … en vergeet die nachtzoen niet!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren