Zo bewaar je die heerlijke watermeloen het langst
Bij de zomer hoort voor heel wat mensen een heerlijk stuk watermeloen. Het is verfrissend, gezond en vaak niet al te duur. Maar hoe bewaar je die watermeloen nu het best?
Watermeloenen die op kamertemperatuur bewaard worden bevatten volgens een onderzoek van U.S. Department of Agriculture meer antioxidanten dan gekoelde meloenen. Daarnaast is een watermeloen ook langer houdbaar als je hem niet in de koelkast bewaart. Gewone meloenen bewaar je daarentegen wel beter in de koelkast. Een hele watermeloen blijft gemiddeld twee tot drie weken goed op kamertemperatuur, in tegenstelling tot slechts één week in de koeling. Hoelang je een watermeloen kunt bewaren, hangt ook af van hoe rijp hij is bij aankoop. Een stuk watermeloen kan je ook minder lang bewaren dan een heel exemplaar. Een aangesneden watermeloen bewaar je daarom beter in de koelkast en dek af met folie. Daarnaast is een heerlijk stuk watermeloen ook vaak het lekkerst als het wat koud is. In de diepvries is watermeloen bij minimaal -18°C trouwens tot 12 maanden houdbaar. Als je watermeloen invriest, verwijder dan eerst de schil en snijd in stukken. Vries in in een afgesloten bakje of plastic zakje.
Smakelijk!
(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)