Tagtik

Zo geniet je gemakkelijk van een wellness bij je thuis

Een hammam-momentje kan net zo een positieve invloed hebben op je gemoed als meditatie. En neen, je hoeft er niet de deur voor uit te gaan. Maak eens van je vaste badkamergewoontes een mindful ritueel.

Full body massage
Geef je lichaam eens een stevige scrubbeurt met een scrubhandschoen. Of kies je liever voor dry brushen? Hiervoor gebruik je een grove borstel op je droge huid en schrob je in cirkelvormige bewegingen. Zo verwijder je alle dode huidcellen en gaan de poriën open.
Maar misschien vind je dit wat te intens en gebruik je toch liever een scrubhandschoen terwijl je onder de douche staat of in bad zit. Je kan ook kiezen voor een scrub met korrels, maar dit schrobt wat minder grondig. Vergeet zeker niet achteraf een hydraterende bodylotion, olie of body butter aan te brengen. Doe dit niet ‘zo maar’, maar gun jezelf een rustige full body massage.

Gezicht
Voor een gezichtsmassage heb je geen speciale tool nodig, enkel je vingers! Na het aanbrengen van je skincare, eindig je met een gezichtsolie en geef je jezelf een liftende gezichtsmassage.

Gebruik de knokels van je wijs- en middelvinger en masseer je kaaklijn, jukbeenderen en de zone rond je ogen. Doe dit steeds in opwaartse bewegingen. Zo verwijder je overtollig vocht en je gezicht oogt snel wat strakker. En tevens geniet je van een fijn ‘me-momentje’.

(Skwadra by Tagtik/Source: Flair/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren