Tagtik

Zo vermijd je een rommelmagneet in je slaapkamer

Wat is bij jou de grootste rommelpleger op je slaapkamer? Is het ook die stoel met een berg kleren die maar steeds blijft groeien? Die stoel is als een rommelmagneet die maar rommel blijft aantrekken. Kleding die we éénmaal hebben gedragen, kleding die eigenlijk in de wasmand hoort, kleding die we klaarlegden om aan te trekken maar dan toch lieten liggen voor iets anders …

Nochtans kan de rommel op de slaapkamer invloed hebben op onze slaap. Onderzoekers toonden aan dat er een directe correlatie bestaat tussen slaaptekort en een rommelige slaapomgeving.

Een ongeorganiseerde omgeving wordt door ons brein geregistreerd als een taak die nog moet worden gedaan, op een bewust of onbewust niveau. Dit betekent niet dat de rommel opruimen ervoor gaat zorgen dat je beter slaapt, maar het kan zeker helpen. Zorg er dus voor dat die slaapkamer een comfortabele plaats wordt waar je ontspannen de batterijen kan opladen. Een opgeruimde slaapkamer waar je je dag start en eindigt, zorgt voor rust in je hoofd.

Zo begin je er aan:

Wasmand
Sorteer die berg kleren op de stoel en deponeer in de wasmand als je ze gedragen hebt. Zorg eventueel voor een wasmand die bij het decor van je slaapkamer past en laat deze staan tot ze vol is. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om die wasmand in de badkamer te zetten. Propere kledij op de stapel vouw je op of hang je op een kleerhanger.
Juweeltjes
Deze belanden ’s avonds dikwijls gewoon op een kastje, alhoewel we weten dat we de volgende ochtend een ander paar oorbellen zullen kiezen. En dan zijn er nog die ringen die we toch ook graag eens afwisselen. Er bestaan heel leuke doosjes, kommetjes … waar je die kan in leggen zodat ze niet blijven rondslingeren met het gevaar dat ze verloren geraken.
Onder bed
De ruimte onder je bed is ideaal om dingen op te bergen die je moeilijk ergens anders kwijtgeraakt.
Hier kan je vooral zaken opbergen die je niet dikwijls nodig hebt. Spullen die je vaker gebruikt zet je in mooie opbergdozen. Zo heb je alles bij de hand zonder dat het rommelig toont.
Routines
Maak van die kleine klusjes een vaste routine. Elke dag kledij op de juiste plek (kast, lade of wasmand), juweeltjes in het goede doosje … en stop vooral met uitstellen. Wat extra moeite zal snel een goede gewoonte worden

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren