"Eén op drie horecazaken gaat straks niet meer open"
De coronacrisis heeft dramatische gevolgen voor de horecasector in ons land. Het is zelfs niet ondenkbaar dat een derde van de restaurants en cafés in ons land failliet gaat door de coronacrisis. Dat zegt econoom Peter De Keyzer vandaag in Het Laatste Nieuws.
"Restaurants, cafés en hotels hadden het voor de crisis al relatief moeilijk", zei de econoom eerder al. "In die sector is altijd een groot faillissementsrisico, en dat risico gaat nu nog groter worden. In Washington gaan ze ervan uit dat een derde van de restaurants en cafés failliet zal gaan. Ik zie niet in waarom dat hier minder zou zijn. Ik hou er ernstig rekening mee dat een derde van de cafés en restaurants na de lockdown niet meer opengaat", stelt De Keyzer.
Voorlopig blijven cafés, restaurants en hotels nog gesloten in België, dat nog zeker tot 8 juni. Gisteren kondigde de topman van Horeca Vlaanderen al aan te werken aan een relance-plan.
(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)