Tagtik

Opletten voor wie naar Gent rijdt

Wie dinsdag naar Gent moet, kan dat beter niet met de auto doen. Vanaf maandagavond 22 uur begint immers de laatste fase van de werken op de E40. De 3 lussen van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde gaan dan dicht: beide lussen van de E40 vanuit Brussel naar de E17 (Antwerpen en Kortrijk) en de lus van de E17 vanuit Antwerpen naar de E40 richting Brussel.

"Mijd de werfzone en kies voor alternatieve vervoersmodi", zo luidt het advies van het Agentschap Wegen & Verkeer.

Het Agentschap voorziet drie omleidingen:

- De afrit van de E40 vanuit Brussel naar de E17 richting Antwerpen is dicht. Verkeer rijdt om via de afrit Merelbeke naar de R4 richting Gent-Zeehaven. Via het knooppunt Destelbergen bereik je de E17 rihcting Antwerpen

- De afrit van de E40 vanuit Brussel naar de E17 richting Kortrijk en Gent is dicht. Verkeer rijdt verder tot de afrit Sint-Denijs-Westrem (The Loop en Flanders Expo) naar de B402. Via een keerbeweging aan de rotonde op het einde van de B402, kan men de E40 richting Brussel terug oprijden en iets verder afrijden naar de E17 richting Kortrijk.

- De afrit van de E17 vanuit Antwerpen en Gent (B401) naar de E40 richting Brussel is dicht. Je rijdt om via de R4-binnenring, de B402 en de oprit naar de E40 in Sint-Denijs-Westrem.

De werken duren nog tot 12 november.

(Fausto by Tagtik/Source: wegenenverkeer.be/ Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren