Tagtik

Staking Aviapartner "zeker tot woensdagochtend"

Er is nog altijd geen perspectief op een akkoord tussen de vakbonden en de directie van Aviapartner. Maandag legde de bagageafhandelaar al voor de vijfde dag op rij het werk neer als protest tegen de hoge werkdruk en het personeelstekort. Volgens de ceo van Aviapartner zal de actie nog zeker tot woensdagochtend 6 uur duren.

"We doen alle moeite, maar ik kan moeilijk een akkoord afsluiten dat de firma structureel in gevaar brengt," aldus Yves Nuyts, General Manager Handling van Aviapartner in België bij VRT Nieuws.

De twee partijen komen niet tot een overeenkomst wat betreft premies of de organisatie van het werk. "Dan brengen we de financiële gezondheid van Aviapartner opnieuw in gevaar", zo zegt Nuyts nog. "Er is een zeer grote prijzenslag geweest, dat brengt met zich mee dat onze rendabiliteit jarenlang onder druk heeft gestaan. We zijn 15 maanden geleden begonnen met het rechtzetten van de financiën en dat lijkt te lukken."

Aviapartner denkt tegen het einde van het jaar opnieuw in de zwarte cijfers te zitten, maar lijdt nu opnieuw ernstige verliezen met deze staking.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren