Tagtik

Staking bij Telenet-technici

Woensdag kwam er een spontane staking op gang bij Lidl, donderdag is Telenet aan de buurt. De technici van de telecomoperator zijn niet blij dat 300 medewerkers van Telenet worden overgeplaatst naar een joint venture die Telenet en Solutions 30 gaan oprichten.

"Voor die mensen zal in eerste instantie niets veranderen. Ze blijven onder meer modems aansluiten of werken op straat uitvoeren. Hun arbeidsvoorwaarden blijven ook dezelfde", aldus Telenet-woordvoerster Isabelle Geeraerts bij Het Nieuwsblad.

Toch hebben die technici het werk neergelegd omdat ze ongerust zijn. Een gevoel waar Telenet begrip voor heeft. "We zullen nu onze tijd nemen om alles rustig uit te leggen. Voor de klanten verandert er sowieso niets. Als een van onze technici over de vloer moest komen vandaag, zal dat zeker gebeuren", aldus de woordvoerster nog.

De joint venture van Telenet en Solutions 30 zal technici in België leveren en moet in totaal zo'n 1000 werknemers gaan tellen. Het hoofdkwartier komt in Mechelen-Noord.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren