Tagtik

VS: al meer dan 36 miljoen Amerikanen vroegen werkloosheidsuitkering

In de voorbije twee maanden, na de uitbraak van de epidemie van het coronavirus, hebben nu al meer dan 36 miljoen Amerikaanse werknemers een werkloosheidsuitkering aangevraagd.

Er lijkt geen einde te maken aan het jobverlies in de States: vorige week dienden een extra 3 miljoen mensen een aanvraag voor een uitkering in. Ook al kunnen in bepaalde staten bedrijven opnieuw opstarten, verliezen er meer mensen een baan dan het aantal mensen die opnieuw aan de slag gaan.

Volgens een poll van de New York Times krijgt meer dan de helft van de mensen die een aanvraag indienen, toch geen uitkering.

Woensdag verklaarde Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, dat de Amerikaanse economie permanente schade zou kunnen oplopen als het Congres en het Witte Huis niet over de brug komt met financiële ondersteuning die faillissementen en langdurige werkloosheid moet voorkomen.

Nergens ter wereld heeft het covid-19-virus al zo zwaar toegeslagen als in de Verenigde Staten: er vielen al meer dan 84.000 overlijdens te betreuren en bijna 1,4 miljoen mensen raakten in de VS besmet met het virus.

(Fausto by Tagtik/Source: WSJ, NYT/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren