Tagtik

Wat doet De Wever in Rusland?

Bart De Wever heeft zichzelf weinig rust gegund na de loodzware marathon van Antwerpen: hij trok meteen met zo'n 100 Antwerpse ondernemers en organisaties naar Rusland. De aanleiding voor deze stedelijke missie is de zestigste verjaardag van de officiële vriendschapsband tussen Antwerpen en Sint–Petersburg.

"We hebben lang gewacht om naar Rusland te gaan vanwege de politieke spanningen", zo vertelt de Antwerpse burgemeester over de stedelijke missie bij Het Laatste Nieuws. "Het leek op een gegeven moment ook echt rustig. Alles werd in de steigers gezet en pas vlak voor ons vertrek keerde de onrust terug. Maar we hebben toch besloten om te gaan. Als onze Rode Duivels gaan, kunnen wij ook op handelsmissie. De ondernemers zijn hier vragende partij voor."

De Wever had al een ontmoeting met de burgemeester van Moskou en trok ook naar het Silicon Valley van Rusland, Skolkovo. Later trekt de delegatie ook nog naar Sint-Petersburg. Eerder werd al een dergelijke missie georganiseerd naar China, Zuid-Korea en Canada.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren