Tagtik

Komt er nieuws over verdwijning Théo Hayez?

Sinds 31 mei 2019 is er geen spoor meer van de 18-jarige Théo Hayez die in de buurt van de vuurtoren van Byron Bay in Australië verdween. De Australische televisiezender Channel 9 kondigt aan dat de zender maandag met de vondst van een 'belangrijk bewijs' komt.

De politie zocht een maand naar de backpacker nadat hij verdween: de speurders gaan ervan uit dat hij in zee is gevallen toen hij een klif wou beklimmen. Zijn familie gelooft niet in die theorie.

"Zijn gsm heeft nog tot de volgende dag signalen opgevangen in de buurt van de vuurtoren. Die gsm was niet waterdicht en kan dus niet in het water zijn beland, want anders was het gedaan met die signalen. Als Théo gevallen is, zou dat mét zijn gsm zijn", zo zegt zijn dooppeter in Het Laatste Nieuws. De gsm is nooit teruggevonden. Volgens de familie moet Théo iemand hebben ontmoet met wie hij naar een illegale kampeerplaats moet zijn getrokken.

De familie hoopt dat het programma van maandag zal leiden tot nieuwe getuigenissen. "Dat is onze laatste strohalm. Onze laatste kans op duidelijkheid. We merken dat we zonder getuigenissen niet meer verder geraken. Het verhaal bevat gaten en we willen het graag afsluiten", zo klinkt het nog.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren