Tagtik

Man krijgt hartaanval, peuter sterft naast hem van honger

In schrijnende omstandigheden is in Groot-Brittannië een peuter van 2 jaar dood aangetroffen, naast zijn vader die eerder gestorven was aan een hartaanval.

Het drama deed zich voor in Skegness, in het Engelse graafschap Lincolnshire, in het oosten van Engeland. Een maatschappelijk werkster trof op 9 januari in de woning het lichaam aan van een 60-jarige man, met naast hem zijn overleden zoontje. Uit de autopsieën bleek dat de man was gestorven aan een hartaanval, wellicht rond 29 december, de peuter door ontbering en honger.

De moeder had haar zoontje voor het laatst gezien kort voor Kerstmis: het jongetje was toen meegegaan met haar ex. Op 2 januari ging de maatschappelijkste werkster naar de woning van de man voor een routinebezoek: er waren al eerder problemen geweest en het kind stond onder toezicht.

Toen de werkster geen gehoor kreeg aan de woning en ook niet aan de telefoon, stapte ze naar de politie. De wijkagent ging langs, maar kreeg ook geen gehoor. Pas een week later sloeg de maatschappelijk werkster echt alarm en via de eigenaar van het huis kreeg ze toegang tot de woning: daar deed ze de gruwelijke ontdekking.

(HL/Source: Daily Mail via Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren