Tagtik

Moeder (92) sterft door verwaarlozing: 5 jaar voorwaardelijk voor dochter (72) en kleinzoon (53)

Voor de rechtbank van Mechelen, in de Belgische provincie Antwerpen, zijn een vrouw van 72 en haar zoon van 53 uit Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijk na de dood van de moeder van de vrouw.

Eind augustus 2021 ontdekte de man van 53 dat zijn grootmoeder van 92 was overleden. Hij liet een begrafenisondernemer komen die meteen de politie verwittigde. De overleden vrouw woog nog amper 25 kg, was vel over been en lag tussen afval en uitwerpselen. 

De wetsdokter oordeelde dat de vrouw al enkele dagen niet meer had gegeten en was gestorven door ontbering.

De vrouw en haar zoon verbleven op een camping in Westerlo en de zoon ging dagelijks langs bij zijn oma. Omdat die naar verluidt vaak het eten dat hij haar gaf, weggooide, besloot hij enkele dagen om niet te dagen. Uit de autopsie bleek dat de grootmoeder al vijf dagen dood was toen haar stoffelijk overschot werd gevonden door haar kleinzoon.

Het openbaar ministerie had een effectieve celstraf van vijf jaar gevorderd, maar de rechter oordeelde dat een gevangenis niet de juiste plaats was voor deze familie: hij gaf moeder en zoon, die in alle marginaliteit leven, een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar, met tal van voorwaarden.

(PP/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren