Tagtik

Twee duikers na 30 jaar teruggevonden

In 1993 organiseerden Daniel en Christian een duiktrip voor de kust van Nice. Ze kwamen echter nooit meer boven water.

Hun verdwijning is altijd een mysterie gebleven. Op 4 december 1993 ondernamen Daniel en Christian een onderwaterexpeditie voor de kust van Nice (Frankrijk). Vergezeld door een derde vriend zakten ze af naar een plek die geschikt is voor ervaren duikers. Terwijl een van de drie metgezellen, de jongste, onwel werd en naar de oppervlakte terugkeerde, bleven de andere twee onder water... Ze verschenen echter nooit meer op het droge.

Er werd dagenlang gezocht naar de verdwenen duikers op de locatie van de expeditie in de Middellandse Zee. Maar ondanks de ingezette middelen bleven de twee duikers drie decennia lang onvindbaar, gevangen in de diepten van de zee en hun mysteries.

Afgelopen dinsdag, dertig jaar na de tragedie, berichtte het Franse dagblad Nice Matin plots dat “twee vermiste personen werden ontdekt door twee duikers op een diepte van 103 en 118 meter”. Ook al zijn de lichamen nog niet formeel geïdentificeerd, het is meer dan waarschijnlijk dat het “de overblijfselen van Daniel en Christian” zijn. De oorzaken van hun dood moeten nog worden vastgesteld.

(Tagtik/Source: Linfo.re/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren