Tagtik

Deurstopper blijkt plots miljoen euro waard

15 September 2024 17:25 Jarenlang gebruikte ze de steen als simpele deurstopper en was ze zich absoluut niet bewust van de astronomische waarde. Het was dan ook een gigantische verrassing dat het eigenlijk ging om de grootste barnsteenklomp die ooit gevonden werd.

Toeristen in Kroatië verrast door uniek fenomeen 'zeesneeuw'

14 September 2024 12:57 Wie dacht om net aan het einde van het hoogseizoen voor een iets lagere prijs nog te genieten van echt zomerweer in Kroatïe, komt waarschijnlijk bedrogen uit. Want na drie maanden van absolute hitte, zorgt cycloon Boris er nu voor desastreuze weersomstandigheden.

Cycloon Boris eist al eerste doden: centraal-Europa houdt hart vast

14 September 2024 12:41 Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Kroatië, Slovenië, Slovakije, Hongarije en Roemenië krijgen dezer dagen te maken met cycloon Boris. Er wordt bijzonder veel regen verwacht. Lokaal kan 300 tot 400 liter neerslag per vierkante meter vallen, op sommige plaatsen zelfs nóg meer.

Hevigste storm in tien jaar op komst

06 September 2024 10:51 Tyfoon Yagi komt eraan en blijft aan kracht winnen. Het zuiden van China houdt de adem in. De Chinese overheid aarzelt dan ook niet om uit voorzorg al meer dan 419.000 inwoners te evacueren op het Chinese eiland Hainan.