Tagtik

KMI waarschuwt voor onweer met intense buien

Het KMI geeft vandaag code geel voor het hele land van 12 uur tot 23 uur. Het weerinstituut waarschuwt voor onweersbuien in de meeste streken, waarbij lokaal veel neerslag in korte tijd kan vallen. Tijdens de meest intense buien kan er ook hagel vallen. Binnenlandse Zaken heeft opnieuw het nummer 1722 geactiveerd. Het voor deze namiddag geplande concert van Ronnie Flex & The Fam en Lil Kleine op Werchter Parklife wordt uitgesteld wegens het slechte weer.

Vandaag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met toenemende kans op buien. Deze namiddag worden de buien intenser dan gisteren met veel neerslag op korte tijd en kans op hagel en onweer. Het wordt iets koeler met maxima van 17 graden op de Ardense hoogten tot 21 of lokaal 22 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

Vanavond en in het begin van de nacht is het wisselend bewolkt en trekken er nog enkele onweersbuien over het land. In het tweede deel van de nacht wordt het geleidelijk droger, al kunnen er vooral in het zuiden van het land nog enkele buien vallen. Tegen de ochtend is er kans op lage wolkenvelden en slecht zicht vooral in de Ardennen. De minima liggen tussen 8 graden plaatselijk in de Hoge Venen en 15 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. (Skwadra by Tagtik/Source: KMI)

Ook dit kan u interesseren